Skip to main content
Privacyverklaring
  • Bavo Bruist
  • vr 05 mei 2023

DWAALGANG, een impressie van het Sint-Baafshuis in woord en beeld

  • Cultuur
Dwaalhuis

Deze zomer verschijnt het boek Dwaalgang dat heel wat foto’s brengt uit ‘Klein Sint-Bavo’ op het vroegere adres, naast de kathedraal. 

Twee fotografen wandelden in coronatijden rond in het Sint-Baafshuis in volle verbouwing, het vroegere ‘Sint Bavo’ in de Biezekapelstraat. Dit leverde duizenden foto’s op van afbladderende klasmuren, graffiti, schoolgangen, verdwaalde heiligenbeelden en wielwebspinrag. Een selectie van zowat tweehonderd foto’s wordt nu gepubliceerd in een uniek boek: “Dwaalgang”. Naast de beelden verschijnen ook enkele sfeerteksten.

Gedrieën publiceren fotografen Yves Moerman en Angélique De Paepe en woordenaar Pat Lowette dit boek voor een goed doel: De Moester.

Voor het tekstgedeelte luisterde de schrijver naar vele Sint-Bavo-verhalen en bekeek hij ettelijke foto- en plakboeken. De inhoud van dat fijne gesprek met een bevoorrechte Sint-Bavo-getuige leidde tot de tekst “Groentjes” die verschijnt in het boek.

Je kan deze eigen-aardige kijk op de Sint-Bavo-geschiedenis nu aanschaffen door een voorintekening op de crowdfunding-pagina waardoor je ook De Moester-werking voor mensen met een psychische kwetsbaarheid steunt. De opbrengst van het boek gaat immers volledig naar dit goede doel: De Moester.

Ook interessant


Afval sorteren.

Afval.

  • zo 24 sep. 2023
  • Bavo Bruist
  • Sport
Meer Bavo Bruist